Autobedrijf Harry Kremer | Uithuizen

Garagetaal:

Een ruitenwisser bestaat uit een
• ruitenwisserarm plus
• een ruitenwisserblad.

Iedere auto moet verplicht minimaal een ruitenwisser voor de voorruit hebben. Stationcars hebben er ook één voor de achterruit. Bij zo’n auto is die immers bereikbaar voor opspattend regenwater. De bedieningshendel bevindt zich aan de zijkant van de stuurkolom. Met dezelfde hendel kan de wissnelheid worden geregeld.

Versleten ruitenwisserbladen moeten worden vervangen. Slijtage kan overigens worden beperkt. Zorg dat de ruitenwisserbladen altijd schoon zijn. Gebruik de ruitenwissers niet op een droge ruit. Zet de ruitenwissers ’s winters pas aan als de voorruit ijsvrij is.

De ruitenwisserbladen vriezen ’s winters soms vast op de voorruit. Als u dan de ruitenwissers aanzet, kan de ruitenwissermotor doorbranden, de zekering ervan stukgaan, of de ruitenwisserbladen worden stukgetrokken. Trek de ruitenwisserbladen niet zonder meer los. Probeer eerst om de ruitenwisserbladen van de voorruit los te ‘weken’ met behulp van de voorruitverwarming. Dit ongemak kan worden voorkomen door op tijd een stuk karton tussen voorruit en ruitenwisserbladen te schuiven.