Autobedrijf Harry Kremer | UithuizenUit de moderne auto is hij niet meer weg te denken: de airconditioning. Ruim 72 % van de personenauto’s hebben er 1 aan boord, een steeds groter deel van de bedrijfswagens is er standaard mee uitgerust.

Een airco houdt de conditie van de lucht in de gaten en regelt én koelt het interieur van de auto door middel van bediening op het dashboard. Een automatisch airco-systeem kan zelf de temperatuur in het interieur regelen. Een handmatige airco koelt alleen als je zelf iets instelt.

De “airco” is niet alleen comfortabel maar deze zorgt er ook voor dat u fris achter het stuur zit. Een correct functionerend systeem in uw auto is daarom wel zo aangenaam.

Een airco-systeem werkt door middel van het samenpersen en weer laten verdampen van koelmiddel. Daarbij wordt vocht aan de interieurlucht onttrokken.

Gebruik de airco minimaal één keer per maand. Maak je geen zorgen, als er damp uit de ventilatieopeningen komt. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door de snelle afkoeling van lucht. Verwijder ’s winters vóór de koude start eerst alle sneeuw en ijs van de luchtinlaat. Alleen dan kan je airco goed functioneren. In verband met mogelijke aantasting van het milieu door lekkage van koelmiddel mogen eventuele reparaties alleen worden uitgevoerd door een bevoegd autobedrijf.

Onze Airco Service zorgt ervoor dat uw airconditioning in topconditie blijft want deze heeft net als de rest van uw auto regelmatig zijn onderhoud nodig om een defect systeem te voorkomen. Een aircosysteem is namelijk niet onderhoudsvrij! Gemiddeld verliest het systeem op jaarbasis 10%  van zijn koudemiddel. Dit middel zorgt naast de koeling ook voor smering van de airco. Door een gebrek aan deze nodige smering kan ernstige schade ontstaan aan het systeem zodra u topprestaties van hem verwacht in de warme maanden van het jaar.

In de onderstaande gevallen is het zéker verstandig om door ons een Airco Check uit te laten voeren:

• Te weinig en/of geen koude lucht uit de ventilatieroosters
• Een muffe geur als u de airconditioning aan zet

Voor uw airconditioning is onze werkplaats uitgerust met diagnoseapparatuur van Waeco, hiermee houden wij u koel in de zomer en garanderen droge ramen in de winter…

Onze Airco Service bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Legen van het systeem
• Vacumeren
• Lektest
• Druktest
• Diagnose stellen
• Hervullen met koudemiddel